Blogger Backgrounds

My Birthday

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

SIGN PLEASE..NANTI I JEJAK Uoolllsss..OK???

Thursday, December 30, 2010

KERJA ESOK??? DOUBLE or TRIPLE PAY tuuu!!!!!!


KUALA LUMPUR: Majikan perlu membayar upah kadar cuti umum kepada pekerja jika memerlukan mereka bekerja esok, kata Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr S Subramaniam. 

"Kalau mereka memerlukan pekerja mereka bekerja, kena bayarlah. Itu adalah hak pekerja untuk mendapatkan bayaran hari cuti kerana sudah diumumkan sebagai cuti umum," katanya, di sini hari ini.

"Majikan berkenaan boleh dikenakan tindakan jika didapati bersalah,"
Malam tadi, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan 31 Disember sebagai cuti umum sempena kejayaan skuad bola sepak negara menjuarai Piala AFF Suzuki 2010 selepas menumpaskan Indonesia dengan agregat 4-2, menamatkan penantian selama 14 tahun.

Credit to :BERITA HARIAN ONLINE


heheh..syioK wooo..huhu...aku pun kena keje esok..tapi tak tau la dapat ke tak kadar bayaran tu...

Elia Kekasih Hati Khairul Fahmi Che Mat

Wow...rasa nya belum terlewat untuk aku nak ucapkan tahniah pada Skuad Kebangsaan Malaysia..Harimau Muda kerana telah menjuarai Piala AFF Suzuki 2010 di Indonesia semalam..Walau pun perlawanan bola dah pun tamat semalam..tapi 'Fenomena akibat Kemenangan' masih lagi terasa kehangatannya..dimana-mana saja orang bercerita tentang kehebatan Safee Sali sebagai penjarig gol terbanyak & kehandalan Khairul Fahmi sebagai penjaga gol terhebat tika ini,,.Memang hebat..Selama ni mungkin aku hanya nampak kehebatan pasukan luar negara..macam Arsenal..MU,Chelsea je yang bagus...rupanya MALAYSIA jugak BOLEH!!! Tahniah MALAYSIA..teruskan usaha & semangat juang sebegini..tak mustahil satu hari nanti kita mampu melangkah gagah ke PIALA DUNIA pulak...
Tapi sekarang ni aku tengok kat Dashboard..punya la ramai orang dok buat entry pasal kekasih hati Khairul Fahmi Penjaga Gol Malaysia yang berwajah 'chinese look'tu..heheh..jadi aku pun tak nak la ketinggalan kan..heheh..so ni la dia 'Wajah Kesayangan KFCM' tu..

Nama si gadis manis ni Elia..elia ni pun salah sorang blogger gak..nak tengok blog dia..meh klik SINI..
Hopefully hubungan dorang nie kekal la sampai akhir hayat..al maklum la sekarang dua -dua dah Fofuler..
kena la pandai-pandai handle ye...ape pun u all memang sweet couple..:)

CUTI UMUM SEMPENA KEMENANGAN PIALA SUZUKI AFF 2010

Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.
 Sumber dari Utusan Malaysia Online


Heheh..horeeyyy..CUTI hari Jumaat ni...best sangat..boleh terus sambut Tahun Baru sekali..Selamat Bercuti buat semua kawan-kawan ya..;)
......BEST NYER ........

Sunday, December 26, 2010

TAG dari KAK NAZ CUTE OVEN SMALL KITCHEN

Sebenarnya dah lama sangat Kak Naz ni tag aku...tapi disebabkan kelapangan waktu yang sangat terhad..konon nyer la..heheh..baru hari ni aku buat..Maceh ek kak Naz...suka melawat blog akak Cute Oven Small Kitchen ni..
First entry yang aku baca dulu pasal cara nak buat Quiche..baca kat SINI..Memang aku dah lama cari resepi & cara nak buat quiche ni..heheh...Thnxs a lot ..jumpa jugak akhirnya..;) Tapi belum berkesempatan lagi nak
cuba...heheh..(^_^)
Okey sekarang mari kita tengok soalan-soalan CEPUCEMAS & jawapan spontan kat bawah nie ek..

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
*Nasi Goreng Kampung (makan lak dengan sambal belacan & ulam timun..perghhh...)
*Ikan Keli Goreng Cili Api (my feveriTo...makan dengan nasi putih panas2)
*Tom Yam Merah yang kaw-kaw..fuhhh..:P (lagi pedas..lagi syioOkkk)

2.Dua (2) jenis air apa yg korang paling suker?
a) Air limau nipis (panas /sejuk)
b) Air teh O ais

3.Which type of food yg korang prefer,pilih 3... malay,chinese,japanese,westren,italian,mexican,arabian?
   * Malay
   * Chinese
   * Japanese

4.Apa makanan yg korang paling expert masak?dlm kata lain,xyah tgk resepi tp at the same time bila org lain rasa,org akan kata 'wah!gila sedap'
*Erm..banyak...wahhhh...eksyen kan..heheh..opkos la my feveriTo ikan keli goreng masak cili api...kadang2 tukar ke ayam goreng cili api jugak...huhu..memang meleTopsss...:P

5.Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
**Aku kalau bab makan ni jarang sangat berkira..heheh..ni kira masa ada bajet la kan...time tak do..pandai-pandai la..hahah..

6.Beri nama restorant favourite.apa makanan kt situ yg paling sedap?
** Disebabkan aku suka sangat makan..jadi susah la nak nama kan favourite restaurant ni..McD..KFC,Pizza,Sushi King,Secret Recipe,warung2 tepi jalan pun layan jugak...heheh..boleh???

7.Ayam,kambing,lembu,itik,burung puyoh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak.mana satu yg korang suker?klu korang ada suke yg lain aku xlist,bgtau je la.
*Ayam
*Daging
*Ikan
(Yang lain2 tu tak pernah makan le..hikssss...)

8.Restorant/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda?dan mkn/minum apa?klu korang ingat la kan?
* Siyes tak ingat...mamak kot..heheheh..:P

9.Apa makanan yg selalu remind korang trhadap pasangan korang?kenapa?
*Ayam Masak Merah & semua menu yang berasas kan AYAM...memang si dia suka bangat makan ayam..:)

10.Klu pegi umah orang,korang brharap org tue hidang apa?
*Tak pernah berharap..mak redha jer..hahahah...;)

11.Makanan yg korang mmg xblh nk telan langsung.samada x sedap/tekak korang dh kembang.
*Erm...makanan yang dah basi la kot...hishhh..camno nak tolan kan...eeeiii..

12.Menu raya yg paling disukai.
* Ketupat *Kuah Kacang My Mom*Lemang*Rendang*


13.Jajan/cekedes favourite?
*Twisties*Cheezels*Mamee*Mister Potato*Rice Crackers*

14.Beri 2 makanan yg emak korang masak yg korang suka?
*Ahahah..yang ni sama dengan kak Naz..tak tau nak pilih yang mana..sebab ape je yang mak masak semua sedap..walaupun telor goreng dengan kicap..hiksss..siyes..memang seeeeeedaaapppp!!!!!

15.Makanan paling pedas yg korang mkn.sapa masak?
* Yang ni pun sama macam Kak naz..opkos la yang aku masak sendirik...memang aku suka sangat dengan makanan yang pedas-pedas..extreme sangat pedas nyer..heheh..tak kira la nasi goreng ke..telur goreng ke..ape je la..mesti PEDAS!!!! awas ya..;)

16.Korang klu jumpa org yg TAGG ni,apa agaknya korang nk hidang/belanja?
* Heheh..nak banje ape ek...KFC boleh kak..heheh..takde la gurau2 je..terpulang la kak naz ni nak makan ape..akan di usahakan  utk dihidang /dibelanja..yang penting sedappp & pedasss,,hehehe..:P


17.Sila TAG 5 0rg & paksa mereka buat Tag ini?
*Alahai..kena tag orang jugak ek..heheh..sorry ye pada sesape yang aku tag ni..klau tak mO buat aku tak paksa...tapi klau buat..terima kasih banyak2 sebab sudi meluangkan masa ..bertukar2 pendapat & berkenal mesra.. ;)
Check it outtttt...

Saturday, December 25, 2010

Aku & Aktiviti Ku Di Pagi Krismas...

 Alhamdulillah..aku sudah bertambah sihat..demam pun dah kebah..mau tak sihat dok tido lena dari pagi sampai petang ..heheh..ting tong pas makan ubat..cuma tinggal sakit perut & cerry berry jer..huhu..maybe aku kena food poisoning kot..Tapi tak pe la...yang penting aku lebih sihat berbanding semalam...
Bangun je pagi ni aku terus mandi..segar sikit badan...pastu sarapan nasi goreng yang ayah aku buat (rajin kan my dad???)heheh..ayah memang suka buat nasi goreng ..Walau pun sangat simple..tapi sangat sedap..heheh..maceh ayah...:)
Pastu layan rancangan 'Nasi Lemak Kopi O' aku suka tengok rangcangan ni..santai & light2 jer...best...macam-macam ade..Pas habis je rancangan tu..aku pun melepak la depan lappy ni melawat blog & FB..heheh...
Disebabkan hari ni aku rasa macam rajin..aku telah me'laundry' my bed sheet,comforter,Pillow sheet & semua teddy & bantal bucuk ke dalam mesin basuh..heheh...rajin kan aku??? sambil-sambil tunggu all the thing di cuci..aku buat la aktiviti Blogwalking yang dah lama aku tak dapat buat..huhu...
So ape aktiviti korang hari ni???
Oppss...lupa lak..Merry Christmas & Happy New Year 2011To All my Friends who celebrate X'mas!! I'am sending you Warmest thoughts and best wishes for a wonderful Holiday Season..May peace, love and properity will be yours! Have a peaceful Christmas and a Happy New Year 2011 ya..;)

Friday, December 24, 2010

Aku Demam!!!!!


Lagi beberapa hari kita bakal menyambut tahun baru..Tahun 2011..Hampir setiap hari aku bertungkus lumus ke hulu ke hilir bekerja..ini la petanda untuk aku 'berhenti' & berehat...bukan berhenti kerja untuk selama-lamanya...tapi beri masa untuk badan aku pulih sepenuhnya... bagi refresh sikit...
Mungkin badan ni dah terlalu penat..Paling ketara dalam bulan Disember ni..memang non stop kot aku 'sapu' semua kerja..dengan daycare nye la..dengan part time lagi...memang sekarang cuti sekolah..tapi aku tetap tak cuti..kerja cari duit selagi badan ni mampu...Sebab ni jugak la aku jarang update blog aku ni...sian blog ni...:(
Tapi semalam..memang dah tak leh tahan...ape lagi kena hujan masa nak g part time...dok pulak dalam bilik yang berhawa dingin....punya la sejuk...perut lak tetiba wat hal..cam masuk angin...punya la sakit macam kena pulas...semuanya datang secara tiba-tiba...tapi masih boleh bertahan sampai la aku balik rumah pukul 11 malam..
Aku demam..panas sgt badan...satu badan sakit..macam bisa-bisa...Dok dalam selimut pun masih gak rasa sejuk..Nasib baik aku ada simpan Panadol..makan & terus tidur..
Bangun lak pagi ni aku kena ceri berry...adoiiii...macam2...perut sampai skng memulas2 tanpa sebab..now dalam dilemma..nak g klinik ke tak...masa tengah update entry ni pun cam ting tong je...memang kena berehat la jawab nyer...Mintak maaf la pada semua kawan2 blogger yang singgah blog ni..tapi aku tak dapat balas kunjungan korang..adec masa akan aku balas  yer...jangan segan2 singgah sini ye...LuVs u alll.....:)

Thursday, December 23, 2010

Keputusan PMR Dikeluarkan Hari Ini

Hari ini keputusan PMR keluar????..Pada adik-adik yang berjaya tahniah di ucapkan..pada yang kurang bernasib baik jangan putus asa k...Cuba lagi,..SPM bakal tiba..ada lagi 2 tahun nak tebus kembali kegagalan PMR ni...Belajar rajin-rajin...Buat adik tersayang Norhazwani apa la keputusan yang dia dapat..heheh..aku lak yang nervous..heheh..tgh tunggu  dia balik...
Semoga lulus semuanya...:)

GAMBAR DARI MR GOOGLE

Monday, December 20, 2010

Antara UNIFI & P1Max Yang Mana Satu Lebih Baik???

Since aku dah pakai Broadband Maxis hampir 2 tahun,rasanya dah cukup kot tempoh untuk aku 'melanyak' broadben ni... Dan cukup dah kot tahap kesabaran aku dgn broadben yang satu ni..aku nak try Wifi lak...huhu..
Tapi tu la tak tau yang mana satu bagus??? Ada ke kawan-kawan yang dah pakai Unifi atau P1max nie???
Ada pape komen tak untuk kedua2 jenama ni...Ape kelebihan &kekurangan dorang???huhu..Help me plissshhhhh...really need ur advise & komen about this...Thnxs in advance ya friends...

P 1 MAX

UNIFI

Huwaaaaaa..nape semua rosak....????


Benci betul la..nak-nak akhir tahun ni macam-macam barang aku yang rosak..macam nak request yang baru je semua...hari tu telefon Sony  aku rosak...entah ape hal la tetiba skrin dia hitam..rosak la kan..maybe terbakar kot..hurnm..xpasal-pasal kena pkai balik telefon lama..:(
Sedih sgt...dah la tu hadiah dr My Mr R...
Dah malam tadi lappy aku pulak buat hal...tgh-tgh online..tiba2 terpadam @offf...huwaaaa...asal la???
Check punya check..rupa-rupanya wayar adapter lappy tu macam terpotong(@ terkopek..so dari situ aku nmpak ada spark yang kuar bila aku on suis...huwAaaaa..nmpak gaya nya kena beli wayar adapter yang baru..nasib baik la bukan lappy yang problem..klau tak mau kena beli yang baru jugakkkkkk...melayang lagi RM aku..macam-macam la kan...sabar je la...:(

Ni la Sony yang rosak tu..tapi ni pic ehsan pakcik GOOGLE..

My LaPpy..olso ehsan pakcik GooGLe...

MooD : Sakit haTi...:(

Friday, December 17, 2010

Dapat Award Lagiiii..yeaYyyy!!!

Kali ni dapat award dari KAK HAS @ BELLE..hehe..maceh ek kak sudi bagi award ni kat AiDa..
Tapi nak amik award ni kena jawab soalan-soalan cepu cemas ni dulu..heheh..jOm layan...;)


1. Sejak bila mula berblogging?
-Sejak 1 Mac 2009..

2. Mengapa berblogging?
-Saje suka -suka sebab masa tu suka baca blog orang..macam best jer..:)
3. Selalu buat entri mengenai apa?
-Selalu buat entry pasal diri sendiri..hiburan,kalau rajin sikit masuk kan berita semasa..heheh..

4. Suka blogwalking tak? Sebab?
-Suka sgt..sebab bila blogwalking dapat banyak idea..dapat kawan baru gak..

5. Apa pendapat mengenai pemberi award?
 -Wah..Kak Has ni memang baik sgt...rajin betul masuk conway..suka g lawat blog dia sebab dia memang akan dtg jenguk kita balik..:)  Maceh ye kak...(^_^)

6. Bagi kat 10 bloggers 
iRa 
 
hahah..siap sudaaa...pada kawan2 yang di tag..sila la buat..klau dah terbuat..sila abaikan la ek..maceh semua..;) LoVe u alllllllll...(^_^)

Thursday, December 16, 2010

SAGA BLM 2008 vs SAGA FACELIFT 2010

SAGA FRONT COMPARE

SAGA REAR COMPARE
SAGA FL 2010 FRONT

SAGA FL 2010 REAR
SAGA STERENG AUDIO

SAGA WING MIRROR

SAGA FL 2010 HEADLAMP
SAGA RIM COMPARE

SAGA SEAT COMPARE   


 Amacam? Cun tak SAGA FL..hihihi..(*-*)

CREDIT TO PRODAS


















































































































































Tuesday, December 14, 2010

Penangan Filem 2 Alam Ke Atas Madu Tiga

Tadi masa dok layan FB..ada kawan tagged profile picture nie..hahah..layan je la ek..wat hiburan petang..:)
Tak faham kenapa sampai bole demam..best sangat ke cerita 2 Alam ni?huh..aku tak pernah tengok..ada sape-sape yang dah pergi tengok ke? Korang demam tak??Muahahahah..:)

Mentor Musim Kelima & Lokasi Ujibakat Mentor

 Credit to Mr Murai

Rancangan realiti terbitan Tv3 Mentor telah pun memasuki musim kelima..Terkenal dengan tagline Tunjuk Ajar Ku Sifu..produksi Tv3 telah memilih & memperkenalkan 6 orang artis terkemuka tanah air sebagai pendidik ataupun Mentor kepada para peserta yang digelar Protege kelak..Antara barisan artis yang telah dipilih terdiri daripada Dato' Sharifah Aini, Afdlin Shauki, Erra Fazira, Rahim Maarof, Edry Abd Halim dan Noh Hujan..
 Konsep Mentor 5 masih lagi sama tetapi berubah sedikit dengan mewujudkan juri tetap yang mana sebelum ini Mentor sering bertukar-tukar juri setiap minggu serta perlantikan penasihat yang baru.
Kali ini juga orang ramai turut di beri peluang  untuk menghantarkan penyertaan secara online..
Kata Penerbit Eksekutif Mentor 5, Muhamad Sufian Isa,
"Orang ramai juga boleh menyertai uji bakat Mentor 5 dengan menghantar video demo menyanyi ke laman web rasmi kami. Jika bernasib baik, kami akan hubungi mereka untuk uji bakat seterusnya,"

Bagi yang berminat untuk menyertai Mentor 5, anda boleh menghadiri uji bakat di lokasi seperti yang telah ditetapkan.

18-19 Disember 2010 - Hotel Promenade, Kota Kinabalu, Sabah.
1& 2 Jan 2011 - Merdeka Palace, Kuching, Sarawak
15 Jan 2011 - TV3 Sri Pentas/Afdlin Shauki
16 Jan 2011 - TV3 Sri Pentas/Erra Fazira
22 Jan 2011 - TV3 Sri Pentas/Noh Hujan
23 Jan 2011 - TV3 Sri Pentas/Edry Abd Halim
29 Jan 2011 - TV3 Sri Pentas/Rahim Maarof
30 Jan 2011 - TV3 Sri Pentas/Dato' Sharifah Aini

## Psstttt..nak jadi protege Erra & Edry bole x???hahahah..:P

Monday, December 13, 2010

FOTO POSING RAYA CONTEST


Salam semua..kali ni aku nak tr join contest ni...Foto Posing Raya...yang di anjurkan oleh Cik Lissa
Last minut join..heheh..tapi kalau ada siapa-siapa yang berminat nak join bole lah klik SINI..Dur date nyer hari ini..Soooo cepat!!!!!!!!!

Haaa.ni la gambar yang aku pertaruhkan...Gambar ni diambil semasa hari raya Aidilfitri yang lepas..heheh..time ni beratur amik duit raya dari Mak Ndak..huhu..dapat la jugakkk..dari takde kan..berapa isi nyer..shhh..biarla rasie..wakakakka..:) ni la duit raya pertama aku untuk tahun nie..Thnxs Mak Ndak..:)

Sunday, December 12, 2010

Pelik Sangat Ke Nama Blog Aku Nih?



Aku join lagi Segmen dari Blog En Ben..Kali ni En Ben buat segmen "Pelik Sangat Ke Nama Blog Aku Nih?"
Heheh..macam biasa kalau nak join KLIK SINI..Jangan lupa letakkan banner En Ben kat blog korang tu ye..
 Antara soalan-soalan CEPUCEMAS yang wajib dijawab :

1.Sila ceritakan dari mana korang boleh dapat nama blog korang tu .. 
-Nama blog ni adalah gabungan di antara nama sebenar & nama samaran aku..wat pengetahuan korang nama betul aku ikut dalam ic ialah Norhidayah..Aida tu nama yang dipanggil oleh kawan-kawan..So jadi la Hidayahaida..:)
2.Apakah maksud disebalik nama blog korang ..
-"Bila Hidayahaida Menulis" bermaksud..Tak kira waktu bila la kalau aku rasa nak menulis,(menaip sebenarnya) aku akan bukak blog ni & tulis ape yg terlintas dalam kepala aku masa tu.. maka tercipta la nama untuk blog ni..:) Boleh ke cam tu?? :)
3.Siapa orang kuat blog korang tu .. 
- Sudah semestinya para followers & silent reader (ade ker?) Terima kasih kerana sudi menyokong blog aku ni yer..:)Tapi yang paling kuat nye AKU la..penulis blog yang  merangkap Tuan Rumah Tanah Kedaung..heheh..kalau aku tak kuat..maka akan bersawang la blog aku ni...ish..ish..jadi.. minum la Milo untuk anda jadi sihat & kuat!! (xde kena mengena..sila abaikan..)
4. Angan angan terhadap blog tu .. 
-Fuhhh..sudah semestinya aku nak blog aku di kenali ramai...ehehe..nak punya banyak followers macam En Ben yang tough & adik Irene Marcello yang comel lagi cun itu.. sehari pageviews dorang leh cecah ratus2 ke ribu2..hebat-hebat kan...pastu nak berangan jugak nak dapat pendapatan sampingan dr EN NUFF..:P
Hurm..bila la semua angan-angan ni nak tercapai kan??? doa-doakankan ye..:)
5.Kalau nak tukar nama blog , korang nak tukar nama apa?
-Erm..tak penah terpikir lak nak tukar nama blog ni...Biarla nama ni kekal sampai bila-bila..:)
6.Kalau berkemampuan , korang nak iklankan blog korang tu kat mana ? 
-Wah..klau berkemampuan yer..heheh akan ku iklan kan blog ku ini di dalam majalah..surat khabar,internet,televisyen,radio..semua laman sosial,papan iklan kat tepi jalan.. (wah berangan tak ingat ni,,perasan sgt tau.) heheh..:
7.Blog yang pastinya wajib korang singgah setiap hari .. Satu je yeer ..
- Haaa..yang ni bukan nak bodek ke ape yer..Ni memang kenyataan ...blog ni la yang aku mesti singgah hari-hari..tak lain tak bukan blog EN BEN ASHAARI la..mana lagi nak lepak kan..heheh..tapi memang blog dia ni macam -macam ada..
8.Sila lengkapkan .. SAYA SUKA BLOG SAYA KERANA .... tidak lebih 20 patah perkataan .. 
-Saya suka blog saya kerana blog saya best!!..Disini la tempat saya meluahkan perasaan & berkongsi serta bertukar ilmu pengetahuan dengan kawan-kawan blogger yang lain..
 Terima kasih kerana sudi membaca..:)
Fuhhh..siap!!!

The Most Beautiful Flower Contest using Digital Camera


Huhu..tak tau sempat ke tak join contest nie..Sebab due date nyer hari ni..Baru dapat tau masa tgh BW td..harap dapat di terima ye tuan rumah...:)
Contest ni telah di anjurkan oleh En Syazatoza .
Kat bawah ni antara syarat-syarat nyer..(CP dari blog Tuan Rumah) :


1. Follow blog ni Tak payah la, suke hati kome nk follow ke tak.. =___="
2. Buat entry "The Most Beautiful Flower Contest using Digital Camera"
3. Letakkan banner gambar contest ni.. dan linkkan blog ini
4. Tag? Tiada had maksimum utk tag rakan anda, ikut suka anda..
5. Masokkan gambar "bunga" anda..
6. Gambar "bunga" itu boleh diedit hanya "COLOUR" sahaja, sila tunjukkan "SEBELUM" dan "SELEPAS" diedit ya.. Jangan lupa letakkan watermark or url blog anda kat gambar tu kalau boleh.. Kang kene curi kang.. O.o
7. Sekurang² nya satu gambar dah memadai ya ^__^
8. Sejujurnya, beritahu jenis camera digital apa anda gunakan time anda tangkap gambar bungar tersebut..
9. Hadiahnya adalah rahsiaa.. Maybe topi? barang berharga? Henpon? Topup? Rahsia....
10. Dah siap? Hantar link anda pada komen ini ^___^
11. Tarikh tutup? Ahad 12/12/10.. insyaAllah ^_^

Haaaa..ni la dia gambar Bunga yang aku pertaruhkan...  

BUNGA KAKTUS KU
 SEBELUM


SELEPAS
 Ni la gambar pokok kaktus ku yang telah berbunga..tak sangka pokok kaktus boleh kuarkan bunga yang cantik camni kan?? putih bersih jer..suci sangat..:)
Aku amik menggunakan camera jenis Canon Power Shot A520 je...
Aku tag semua orang baca entry aku ni..heheh...klau masih sempat jom JOIN kat SINI yer...

Sekian..
Terima Kasih kerna sudi membaca..=)



Saturday, December 11, 2010

Nokia C3..Nak yang ni boleh???

Huwaa...nak yang ni boleh tak??? Ade sape-sape yang bermurah hati nak tolong beli & kasi kat i tak??hahah..Gedixs kan ayt..huhu...1st time tengok berkenan sgt..lagi2 kat kaler dia yang PINK tu..Cantik tak??cute sgt.,.(bagi yg suka PINK la..)Sebenarnya C3 ni ada 3 color..Tapi aku berkenan yg ni..walau pun tak tau sepatah haram pun function nyer ape..hehehe..Ape yang penting..Akan ku pastikan hujung bulan ni aku berjaya 'sambar' C3 Pink nih..Nape hujung bulan??Sekarang bajet aku dah lari 190km/j..heee..
Aceli..Harga dia pun tak la mahal sangat..Antara RM 400-RM 500 jer..lagi pun aku mmg kena beli tepon baru..tepon lama aku dah ROSAK..sedih betul..:(

Meh tengok Spec dia...aku bukan pandai sgt..)heheh..

SPEC:
2.4 inch QVGA display
320 x 240 pixel resolution
262K colors
Series 40 User Interface
Full QWERTY keyboard
GPRS/EDGE
Opera Mini
Wi-Fi
2 megapixel camera with 4x digital zoom
Media Player
Stereo FM Radio
Built-in hands-free speaker
55 MB internal memory
8 GB expandable memory
3.5mm headphone jack
Bluetooth 2.1 with EDR
OVI Chat
OVI Share
7 hours talktime
20 days stand-by time

Okey ke spec macam ni? 
Terdapat juga dalam 2 warna ini..
BLACK

Putih sus kOt..heheh

Friday, December 10, 2010

335 My Lucky Number


335  335  335 335 335  335  335  335  335  335 

Tadi masa buka je lappy & masuk ke my blog nampak kat Shoutbox ada msg dari massna bagitau yang blog aku ni tersenarai dalam Senarai Penuh Blog Baru (2010) Pilihan -9..Huh??Biar betul..Gosok2 mata jap..pastu g check kat BPM (Blog Pilihan Malaysia) ...Omak aiiii..rasa cam nak lompat2..nak jerit2 pun ada tengok nama blog aku ada kat situ..Huhuhu..dok berbaris kat nombor 335.....Huhu..Alhamdulillah..tak sangka sgt boleh tersenarai diantara ribuan blogger yang mantop2 kat dalam ni..heheh..best sgt..Makin bersemangat lak nak berblog..huhu..tapi aku bukan la mengharap apa-apa..cuma nak kongsi je rasa bangga bukan takbur yer.. & gembira aku ni sebab blog aku yang baru setahun jagung ni tersenarai diantara blog-blog lain yang hebat-hebat belaka..lagi pun aku rasa ini ada lah pencapaian pertama untuk aku dalam dunia blogging ni..jadi tak salah rasa nya aku berkongsi rasa dengan kawan-kawan semua kan???
Pada semua teman-teman blogger yang tersenarai..tahniah aku ucapkan..Sama-sama la kita memeriahkan lagi dunia Blogging di Malaysia ni..Semoga berjaya juga aku ucapkan pada semua..
Pada kawan-kawan yang mahu menyokong blog aku ni.. ingat no ni yer....335....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
335  335  335  335  335  335 335 335 335 335 

Kredit untuk Pengasas Blog Pilihan Malaysia (BPM) AZMAN ROSLAN..terima kasih ya..:)

Thursday, December 9, 2010

...My Emak ChiCkeN riCe...

Lunch hari ni emak aku masak Nasi Ayam..Huhu...patut la dari pagi wangi je bau dari dapur..rupa2 nya mak masak nasi ayam...lengkap dengan Sup Ayam,Kicap,Sambal..memang mantOp la mak..huhu..De best uoLsss...
Complete Set

Layannnn

Close Up sikit....

My Emak Chicken Rice

lapar tak??
Korang lunch ape hari ni??? Meh layan gambar yang aku amik sebelum nasi ayam ni selamat di perabiskan ..hahahah...(^_^)

Hantu Kak Limah Balik Rumah...???


Baca tajuk entry ni pun korang leh ketawa kan? Ke korang rasa Seram???..Jap..jap jgn ketawa lagi...Ni la tajuk filem terbaru Mamat Khalid..heheh..aku memang suka betul pakcik Mamat ni kalau mengarah memang menjadi la lawak nya tu...lagi2 lawak dalam loghat Perak..lagi le teman sukeeee...=)
Bila tengok sekali imbas citer ni macam Zombie Kampung Pisang...heheh..xtau la sama ke tak..aku pun belom sempat pegi tengok lagi..Tapi kalau tengok suasana tempat..para pelakon..sama kot..Masalahnye sekarang..sape MAK LIMAH tu?Nape dia bertukar jadi hantu?Pastu asal pulak dia nak balik rumah kan??? Kalau aku & korang semua nak tau..kena la g tengok filem ni ramai2 kat panggung tau..Filem ni akan mula di tayangkan di seluruh panggung di Malaysia pada 9 Disember 2010 bersamaan hari Khamis hari ni la!! Huhu..antara para pelakon yang bakal menggeletek perut korang nanti adalah Awie (Husin),Delimawati (Kak Limah),Johan Raja Lawak (Abi Hurairah),Shy8(Usop-bekas penari kebudayaan)hahah dia ni memang lawak..
Dan ramai lagi la...korang pergi je tengok..pastu komen ramai-ramai ek..:)
Cepat pergi tengok...Sokong la Kak Limah..heheheh..:)


JOHAN & AWIE

Sinetron Bukan Diriku Pengganti Cinta Kirana..

Huwaaa....bagi penggemar2 atau peminat2 Sinetron Cinta Kirana yang disiarkan di Astro Ria setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6.30 ptg pasti akan sedih sebab sinetron tu dah nak masuk minggu terakhir....Huk..huk..especially mY MoM la..heheh..Tapi kejap je kot sedih nya sebab ada cerita best bagi menggantikan Cinta Kirana tu..nak tau crita ape?Haha..ni la tajuk cerita nyer..'Bukan Diriku'..Meh kita skodeng sinopsis cerita nya meh..
 ..Sinopsis Sinetron Bukan Diriku..
Ryo dan Ayla, adalah sepasang kekasih yang bekerja di sebuah perusahaan advertising. Ryo seorang workaholic, dia sangat susah menunjukkan perasaannya, bahkan pada Ayla sekalipun. Karena sifatnya inilah, Ayla, tidak pernah tahu,bagaimana perasaan Ryo yang sebenarnya. Ayla selalu mengira, Ryo tidak begitu mencintai dia. Semenjak mereka menjadi pasangan, Ryo belum pernah mengucapkan kata-kata cinta pada Ayla. Ryo bahkan kerap kali,melupakan janjinya dengan Ayla.

Kesal dengan sikap Ryo, Ayla memutuskan Ryo. Namun Ryo sangat mencintai Ayla. Ia berusaha berbaikan dengan Ayla.

Di hari ulang tahun Ayla, Ryo menyiapkan kado untuk Ayla. Ayla sebenarnya tak mau datang, namun Marina, teman satu kantor Ayla,memberitahu bahwa Ryo menyiapkan hadiah istimewa untuknya. Ryo menyiapkan cincin yang ia beli bersama Marina. Ayla kaget dan langsung pergi ke tempat Ryo menunggunya.

Saat Ayla akan menyeberang, sebuah mobil muncul dan hampir menabrak Ayla. Ryo berlari mendorong Ayla. Ayla selamat, tapi Ryo kehilangan nyawanya.

Tapi cerita tidak berakhir begitu saja. Ryo masih sangat mencintaiAyla dan tidak ingin meninggalkannya. Ryo akhirnya masuk ke dalam raga Ariel, orang yang sudah menabraknya. Ariel orang yang sangat ambisius,dan rela melakukan apa saja, untuk kepentingannya. Ariel ternyata anak  pemilik perusahaan tempat Ryo bekerja.

Ryo yang sudah berada dalan raga Ariel. berusaha mendekati Ayla,tapi Ayla terus menolak kehadirannya karena Ayla sangat membenci Ariel.

Masalah pun semakin banyak menghadang Ryo. Kehidupan Ariel yang notabene "jahat" membuat kesulitan demi kesulitan mendatangi Ryo. Kematian seorang pria bernama Anton, yang usahanya dihancurkan oleh Ariel dan hubungan gelapnya dengan Marina adalah beberapa masalah kecil yan gmembuat Ryo bingung.

Ryo juga harus menghadapi kenyataan, kalau Ariel sudah mempunyai  seorang tunangan, Livi, anak pemilik perusahaan pusat yang membawahi perusahaan milik orang tua Ariel. Saat mereka sedang memilih baju pengantin, Ryo memutuskan pertunangannya dengan Livi. Livi malu, ia mengakhiri hidupnya. Hal ini, membuat ayah Livi, dendam pada Ryo, dan berusaha untuk menghancurkan hidup Ryo.

Ryo tidak bisa mengatakan pada Ayla, kalau dia adalah Ryo, karena,apabila itu terjadi, Ryo akan kembali meninggalkan dunia ini, dan  sampai kapanpun, dia tidak akan bisa menyatakan rasa cintanya padaAyla. Menjadi Ariel, adalah pilihan terbaik, karna Ryo dapat terus berada disisi Ayla, namun disisi lain, Ryo juga tidak bisa menerima kenyataan, kalau Ayla akan melupakan Ryo yang sebenarnya.

Bagaimana kelanjutan cerita ini? Apakah Ryo yang sudah menjadi Ariel, bisa merebut hati Ayla? Bagaimana dengan semua masalah Arie lyang harus diselesaikan oleh Ryo. Apakah, Ryo akan memberitahu Ayla,siapa sebenarnya dia?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wah..wah...complicated sungguh jalan citer ni kan...siap mati boleh hidup balik dalam badan orang lain..huhu..macam penah ku lihat citer yg sama macam ni tapi di mana ya?? heheh..tu la serba sedikit tentang Sinetron terbaru ni yang bakal ditayangkan selepas Cinta Kirana tamat..jadi sabar2 la ye..wat masa ni kita layan gambar je la ek..;)

#Sebab aku tak sabar nak tengok citer ni sebab ada My herO : BAIM WONG..yahOooo..;)

BAIM WONG


Shireen Sungkar

Sein & Nana Sah Bercerai Talak Satu!!

Sein & Nana
Hi semua..ni nak gosip-gosip sikit..hahah..jahat kan..ni gosip memang dah sah sumber nye yer.....heheh..
Korang mesti kenal kan dengan bekas juara Sehati Berdansa musim ketiga pasangan Sein & Nana..
Kesian dorang..dah bercerai talak satu..Pasangan ni mendakwa dorang dah takde persefahaman boleh gitu??

Lepas satu per satu, pasangan sehati berdansa ini bercerai.Susahlah nak cakap sama ada program Sehati Berdansa itu memang mempunyai badi kurang sihat sehingga setiap pasangan yang masuk program itu akan bercerai.
Tapi ada juga angin yang bertiup mengatakan hubungan pasangan Sein dan Nana ini goyah dikatakan berpunca dari Sein sendiri yang dengarnya telah main kayu tiga di belakang isterinya.
Sama betul atau salah, itu susah nak cakap hanya mereka dan keluarga mereka sahaja mengetahuinya. Pelbagai cara & usaha yang dorang dah lakukan untuk menyelamatkan rumah tangga yang telah di bina termasuk la melibatkan keluarga..tapi tiada jalan penyelesaian yang terbaik buat mereka kecuali bercerai..Kesian sgt kan..hasil perkahwinan mereka selama 4 tahun, mereka telah dikurniakan 2 orang anak yang comel .Mahkamah turut memerintahkan hak jagaan dua anak mereka yang berusia 3 tahun dan 1 tahun diberikan kepada Nana dengan hak lawatan serta bermalam 4 hari hari tiga malam kepada Sein. Manakala nafkah edah sebanyak RM500 pula diberikan selama 3 bulan kepada Nana.
Memori Sehati Berdansa

kenangan perkahwinan

Bersama anak-anak
Credit to Mr Murai

Wednesday, December 8, 2010

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU


Hehehe..segmen ape plak yang aku nak join ni ek...Ok..kali ni En Ben nak buat bloglist baru..Aku pun nak gak tersenarai dalam ribuan blog yang ada kat blog En Ben yang Fofuler itu kan...So aku wat la entry ni..
Kalau korang nak join gak boleh klik SINI yer..Ayuh kita meramaikan & memeriahkan bloglist En Ben...:)  Hip..Hip...HooooraYyyyy!!!!!

BlogLarian.......... jOm berlari beramai-ramai!!!!!!!

 
Heheh..niat hati memang dah lama nak join...tapi suka sgt bertangguh-tangguh..dan tadi aku telah di  TAG oleh shekechik yang tOmei itu untuk turut serta berlari bersama-sama beliau...heheh..
Wah..ape tu blogLarian? Klik SINI  klau nak tau..Memang best..ramai yang bagi respon tulis bloglarian ni bagus..cepat..menjimatkan masa kata mereka...boleh juga meningkatkan bilangan trafik juga,,meh kita sama2 cuba..Jom berBlogLarian semua...YOkkkKK!!!!!!!!!!!

 First kena letakkan banner kat atas tu & link kan..

Pastu kena lengkapkan slogan 'Saya suka berblogwalking kerana...(tidak lebih dari 30 patah perkataan)
-Saya suka berblogwalking kerana saya ingin memperkenalkan blog saya..meluaskan pandangan & pengalaman..selain itu saya ingin mengenali kawan2 blogger yang lain serta berkongsi cerita & tips berblog bersama-sama..

Tag 3 orang kawan...
1. Itik Kejam
2. Liana MD
3.Che Fara

Siap!!!!!!!!!!..;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...